Virtual Reality laat verlamde mensen weer bewegen

download (1)Dat moderne technologie heel mooi kan zijn, bewijst de nieuwste ontwikkeling in Virtual Reality. Dankzij proeven met breingestuurde robotica en Virtual Reality kan een groep volledig verlamde mensen nu namelijk zelfstandig bewegen, schrijft RTL Z. En dat niet alleen, de patiënten kregen zelfs het gevoel in de voorheen verlamde lichaamsdelen weer terug.

Bij een vrouwelijke patiënt sloeg het onderzoek het best aan. De vrouw was al dertien jaar volledig verlamd en kon aan het begin van de training niet eens mét behulp van krukken staan. Na een dik jaar training lukt het haar nu om met behulp van een harnas zelfstandig haar benen te bewegen.

WALK AGAIN
De patiënten deden mee aan verschillende onderdelen, waaronder sessies met Virtual Reality. Met behulp van deze moderne technologie leerden zij hun brein om opnieuw om te gaan met de sensatie van bewegen. Het onderzoek maakt deel uit van het Walk Again Project, waar acht verlamde mensen nu al drie jaar aan mee werken. Het Walk Again Project is een initiatief van 100 wetenschappers over de hele wereld.

GEVOELENS TERUG
Naast gevoel in de spieren, kregen sommige deelnemers zelfs gevoel in hun ingewanden terug. Bij één vrouw sloeg de proef zo goed aan, dat zij besloot een kind te verwekken. Tijdens de bevalling voelde zij zelfs haar weeën.

[Bron: Metronieuws.nl]

6 gedachten over “Virtual Reality laat verlamde mensen weer bewegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.