Virtual reality vs. augmented reality vs … mixed reality?!..

download (1)Voor diegene die net gewend beginnen te raken aan virtual reality en inmiddels in aanraking gekomen zijn met augmented reality is er, om de snelheid er een beetje in te houden, mixed reality. Waar we virtual reality kennen als een totaal gecomputeriseerde omgeving zonder invloed van de echte omgeving en augmented reality als een hybride technology waarin beide worden weergegeven is er klaarblijkelijk nog ruimte voor een derde variant. Eentje waarvan Magic Leap en Microsoft beweren dat deze pas echt cool is: mixed reality.

Hoewel veel developers nauwelijks een onderscheid zien tussen de twee ‘realities’, zijn er een aantal die dat wel doen. Een onderscheid dat benoemd zou worden is dat augmented reality een doorzichtige overlay is over een echte wereld en mixed reality ondoorzichtige elementen over een echte wereld heen plaatsen. Een ander onderscheid wordt gemaakt in het feit dat mixed reality de virtuele objecten meer over interactie met de kijker gaat. Volgens Tomasz Malisiewicz, een engineer voor Magic Leap, is mixed reality een mix van augmented en virtual realities en nieuwe elementen die op overtuigende manier illusies maken van objecten.

Het gevoel ontstaat dat de verschillen te triviaal lijken om te spreken van een werkelijk nieuwe technology in plaats van een andere naam. Hoe het beestje nu echt gaat heten zal de tijd leren.

31 thoughts on “Virtual reality vs. augmented reality vs … mixed reality?!..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.